Naast tuinen voor particulieren ontwerpt Jossefin Tuinen ook groenvoorzieningen voor bedrijven en gemeentelijke instanties.

Een tuinontwerp inclusief beplantingsplan, maten-, verlichtings- en onderhoudsplan komt in een aantal stappen tot stand. In een eerste gesprek wordt er gekeken naar de ligging van de tuin, grondsoort, aanwezige beplanting etc. en in het bijzonder naar de wensen van de tuineigenaar.

Dan volgt een schetsontwerp in kleur dat uitgebreid wordt besproken. Daar kan nog van alles op worden aangepast. Uiteindelijk volgt het definitieve ontwerp met een gespecificeerd beplantingsplan. De volgende stap is een gedetailleerde offerte van Jossefin Tuinen in samenwerking met vaste uitvoerders.

In geval van een Feng Shui tuinontwerp wordt eerst aan de hand van kompasmetingen en bouwjaar van het huis een overzicht van de 8 windrichtingen gemaakt. Per windrichting wordt berekend waar de energie gunstig of minder gunstig is en welke van de 5 elementen vuur, aarde, metaal, water en hout moeten worden gebruikt om de energie te stimuleren of te verbeteren. We weten dan waar we het beste zwembad, vijver, waterelement, bomen en terrassen kunnen plaatsen.

Dan volgt het schetsontwerp en vervolgens het beplantingsplan waarbij de kleuren van de beplanting bepaald worden door de elementen die nodig zijn in de betreffende ruimtes. Zoals rood bloeiende beplanting voor vuur, geel voor aarde, grijs/wit voor metaal, blauw voor water en groen voor hout.

Kortom, alles is mogelijk, uw tuin wordt op maat voor u ontworpen en uw wensen worden vertaald in een duidelijk ontwerp. U kunt met het plan zelf aan de slag of de werken geheel of gedeeltelijk laten uitvoeren door Jossefin Tuinen.


Welkom | Onze Diensten | Foto-galerie | Contacteer Ons